Zwemles ABC

Nederland is een waterrijk land. Er is altijd wel een zwembad of recreatieplas in de buurt. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Bij zwembad Jaspers kunt u uw kind eenmaal per week een uur laten lessen. Onderaan deze pagina ziet u op welke dagen en tijden er zwemles wordt gegeven.

Zwembad Jaspers leidt op voor het Zwem ABC. Het Zwem ABC is gebaseerd op drie uitgangspunten: veiligheid, plezier en toerusting. Het bestaat uit drie nationale zwemdiploma’s, A, B en C. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. Kinderen kunnen bij ons starten met zwemlessen vanaf 4 jaar. De beste leeftijd om te beginnen met zwemles is 5 jaar.

Easy Swim Pro (ESP)

Voor het leren zwemmen maken wij gebruik van de Easy Swim Pro (ESP), een nieuw ontwikkeld zwemlessysteem dat in korte tijd veel opgang heeft gemaakt. Het is een nieuw product, waarbij kinderen met behulp van een tweedelig drijfpak op een efficiënte, speelse en vooral leuke manier leren zwemmen met als doel het behalen van het A diploma. Het tweedelig drijfpak zorgt voor meer veiligheid, geeft een natuurlijke ligging en biedt kinderen toch onbelemmerde bewegingsvrijheid.

Oefenen in spelvorm

Veel oefeningen worden aangeboden in spelvorm, omdat dat de beste manier is voor jonge kinderen om te leren. Ieder spel heeft zijn bedoeling. In de loop van het ABC-traject blijft plezier natuurlijk belangrijk en worden oefeningen verder uitgebouwd en moeilijker gemaakt.

Vorderingen volgen

U kunt de vorderingen van uw kind precies volgen via internet. Als uw kind begint met zwemles krijgt u een persoonlijke toegangscode en wachtwoord waarmee u op https://jaspers.winconsyst.nl/scoremodule kunt zien hoe ver uw kind is.

Zwemles via BSO

Als uw zoon/dochter gebruik maakt van buitenschoolse opvang via Stichting Welzijn Winterswijk, kunt u kiezen voor zwemles via BSO. Kinderen worden dan door de BSO naar zwemles gebracht.

Wanneer BSO?

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16:45 – 17:45 uur. Ouders kunnen de kinderen om 17.45 uur bij het zwembad ophalen.

Zwemles voor volwassenen

Bij zwembad Jaspers worden ook zwemlessen voor volwassenen gegeven. Tijdens de zwemles leert u in een ontspannen sfeer en onder individuele begeleiding zwemmen. Het programma is zo opgebouwd dat de lessen ook zeer geschikt zijn voor mensen met watervrees.

Wanneer?

DagStart tijdEind tijdNaam/Link
Maandag15:45:0017:45:00Zwemles ABC
Dinsdag15:45:0017:45:00Zwemles ABC
Donderdag15:45:0017:45:00Zwemles ABC
Vrijdag14:30:0017:45:00Zwemles ABC
Zaterdag09:00:0012:00:00Zwemles ABC

Tarieven

OMSCHRIJVINGPRIJS
1x leskaart€ 16,00
6x leskaart *€ 70,00
12x lessenkaart *€ 140,00
ABC cursuskaart in termijnen *€ 845,00
ABC cursuskaart *€ 825,00
Spoedcursus A *€ 620,00
Spoedcursus B of C * & **€ 195,00
12x lessenkaart speciaal *€ 215,00
Cursuskaart speciaal *€ 920,00
12x lessenkaart volwassenen *€ 140,00
* Voor deze lessenkaart geldt een borg van € 7,00
** Kinderen hebben, onder begeleiding, gratis toegang tijdens recreatief zwemmen, op vertoon van hun zwemleskaart.

Per 28 november zijn de volgende coronamaatregelen van toepassing:

Het zwembad sluit om 17:00 uur.

Alle volwassenen (18 jaar en ouder) dienen bij het betreden van het zwembad een persoonlijke coronatoegangsbewijs QR-code te laten zien om toegang tot het gebouw te verkrijgen.

Iedereen van 14 jaar en ouder dient een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen.

Zwemles

Let Op! Naar aanleiding van Tweede Kamer vragen is geldig CTB + ID nu ook verplicht tijdens zwemlessen.

Lees meer op onze Corona pagina.