Skip to content

Banenzwemmen
Jouw fitheid, zwemtechniek en conditie verbeteren!

Tijdens de recreatieve openingstijden (met uitzondering van woensdagmiddag en vrijdagavond) is er gelegenheid om (op eigen tempo) banen te zwemmen. Je kunt dan baantjes trekken en gebruik maken van de faciliteiten van Zwembad Jaspers.

Wil je liever je zwemslag verbeteren of verder optimaliseren? Dan is wellicht onze borstcrawlcursus wel iets voor jou. We geven zowel een basiscursus als cursus voor gevorderden. Je leest er hier meer over.

 Naar keuze

Intensiteit > 1 – 5

Waarom banenzwemmen bij Zwembad Jaspers?

  • Cardiovasculaire gezondheid: Zwemmen is een uitstekende cardiovasculaire oefening die het hart en de longen versterkt. Banenzwemmen kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
  • Spierkracht: Tijdens het zwemmen gebruik je bijna alle spieren in je lichaam, waardoor banenzwemmen een geweldige manier is om spierkracht op te bouwen.
  • Gewrichtsvriendelijk: Zwemmen is een low-impact oefening, wat betekent dat het zacht is voor de gewrichten.
  • Stressvermindering: Zwemmen kan een ontspannende werking hebben en kan helpen om stress te verminderen. Banenzwemmen kan je helpen je geest leeg te maken en je te concentreren op je zwemtechniek, waardoor je geest tot rust kan komen.
  • Calorieverbranding: Zwemmen is een effectieve manier om calorieën te verbranden. Banenzwemmen kan helpen om gewichtsverlies te bevorderen en kan helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.
  • Verbeterde ademhaling: Tijdens het zwemmen leer je diep te ademen en je ademhaling te reguleren. Dit kan helpen om de longcapaciteit te vergroten en kan gunstig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma.

Banenzwemmen

Zwembad Jaspers Jaspersweg 3, Winterswijk, Gelderland, Nederland

Banenzwemmen

Zwembad Jaspers Jaspersweg 3, Winterswijk, Gelderland, Nederland

Banenzwemmen

Zwembad Jaspers Jaspersweg 3, Winterswijk, Gelderland, Nederland

OMSCHRIJVINGPRIJS
Groepsles 1x€ 8,80
Groepsles 12x *€ 88,00
Aqua Gym/Aqua Varia/ Hart in Beweging 1x€ 6,30
Aqua Gym/Aqua Varia/ Hart in Beweging 12x *€ 63,00
* Voor een meerbadenkaart geldt een borg van € 7,00

In goede banen leiden

Omdat we graag willen dat iedereen op zijn/haar manier kan genieten van het baantjes trekken, hanteren we een aantal richtlijnen.

Indeling
De indeling van de banen is op snelheid, zodat zwemmers die in vrijwel hetzelfde tempo zwemmen tussen dezelfde lijnen blijven en weinig hinder ondervinden van elkaar. Kies dus een baan die past bij jouw tempo. Verkeerde baan gekozen? Wisselen is geen probleem!

Zwem rechts
Zwemmen doen we – net als rijden – rechts. We zwemmen rechts heen en rechts terug. Dit betekent dus dat je actief langs de lijn (of kant) zwemt en niet in het midden van de baan blijft. We zwemmen met elkaar in dezelfde baan ‘in rondjes’ dus.

Inhalen mag
Eigenlijk is het net als op de snelweg. Je houdt rechts aan en inhalen doen we links. Zwem jij sneller dan degene voor je? Geef dan even een zacht tikje op de voeten van de zwemmer voor je. Let op, dit doe je niet herhaaldelijk, want dat wordt als uiterst irritant ervaren.

Laat je inhalen
Veel mensen vinden het vervelend als ze worden aangetikt. Maar zo’n tikje betekent dus gewoonweg dat iemand er langs wil. Krijg je zelf zo’n tikje op je voet, dan ga je dus niet versnellen (nee echt niet!), laat zelfs je tempo als het kan heel eventjes wat zakken en houd je zoveel mogelijk rechts om je in te laten halen.

Houd afstand
Net als in het verkeer is ‘plakken’ niet zo netjes. Lang bij je voorganger ‘op de voeten’ zwemmen is niet alleen heel vervelend voor de voorste zwemmer, maar het is in het zwembad ook behoorlijk not done!

Pauzeer in de hoek
Natuurlijk is er niets mis met af en toe wat rust te nemen. Pauzeren doe je niet in het midden van de baan. Pauzeer in één van de hoeken van de baan.

Koffie?
Voldaan gevoel na het banenzwemmen belonen? Geniet dan van een kop koffie in onze ontspanningsruimte.

Aqua All-in

Helemaal gek van onze groepslessen?
Het voordelige Aqua All-in abonnement is voor actievelingen die geen genoeg kunnen krijgen van bewegen in water. Met een Aqua All-in abonnement mag je onbeperkt recreatief zwemmen en deelnemen aan alle groepsactiviteiten.

Het tarief voor Aqua All-in* vind je op deze tarievenpagina.
*Een Aqua All-in pas is persoonsgebonden en daarmee geregistreerd op naam.
Het is niet toegestaan de pas uit te lenen.

Back To Top