Skip to content

Banenzwemmen

Lekker je eigen banenzwemmen bij Zwembad Jaspers?

Met uitzondering van woensdagmiddag en vrijdagavond is er tijdens de recreatieve openingstijden gelegenheid om banen te zwemmen. Je kunt dan baantjes trekken en gebruik maken van de faciliteiten van Zwembad Jaspers.

NIEUW

Op woensdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur is er nu gelegenheid om sportief banen te zwemmen, lees het hier!

Waarom banenzwemmen bij Zwembad Jaspers?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan banenzwemmen, waaronder:

  • Cardiovasculaire gezondheid: Zwemmen is een uitstekende cardiovasculaire oefening die het hart en de longen versterkt. Banenzwemmen kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Hierbij is het wel belangrijk om minimaal drie keer per week, 30 minuten lang te gaan zwemmen.
  • Spierkracht: Tijdens het zwemmen gebruik je bijna alle spieren in je lichaam, waardoor banenzwemmen een geweldige manier is om spierkracht op te bouwen. Met name de spieren in de armen, rug, benen en kern worden versterkt.
  • Gewrichtsvriendelijk: Zwemmen is een low-impact oefening, wat betekent dat het zacht is voor de gewrichten. Banenzwemmen is daarom geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, omdat het weinig tot geen druk op de gewrichten uitoefent.
  • Stressvermindering: Zwemmen kan een ontspannende werking hebben en kan helpen om stress te verminderen. Banenzwemmen kan je helpen je geest leeg te maken en je te concentreren op je zwemtechniek, waardoor je geest tot rust kan komen.
  • Calorieverbranding: Zwemmen is een effectieve manier om calorieën te verbranden. Banenzwemmen kan helpen om gewichtsverlies te bevorderen en kan helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.
  • Verbeterde ademhaling: Tijdens het zwemmen leer je diep te ademen en je ademhaling te reguleren. Dit kan helpen om de longcapaciteit te vergroten en kan gunstig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma.

Kortom, banenzwemmen kan een geweldige manier zijn om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Tarieven

OMSCHRIJVINGPRIJS
Entreekaartje jeugd*€ 4,20
Entreekaartje volwassenen€ 6,30
Entreekaartje 0 t/m 3 jaar€ 1,00
12 badenkaart jeugd*€ 42,00
12 badenkaart volwassenen*€ 63,00
Maandpas volwassenen*€ 32,55
Aqua All-in maandpas*€ 45,15
* Jeugdleefdtijd is t/m 15 jaar. Voor een meerbadenkaart en abonnementen geldt een borg van € 7,00.
Back To Top